Vrede stichten in de Kerk

Omgaan met spannende situaties in de kerk

Ontstaan boek (2) - Netwerk Vredestichters

Toen het boekje Vuistregels voor Vredestichters er eenmaal vroegen Gerard en ik onszelf af of er nog meer was dat we konden doen. De verhalen over lastige situaties in kerken waren er niet minder om geworden. En het leek er wel op of er maar twee situaties zijn in kerken als het gaat over he toegaan met conflicten. Aan de ene kant zeggen mensen: Bij ons is alles prima; het gaat voorspoedig en er zijn geen problemen. Aan de andere kant horen we verhalen in de trant van: bij ons zijn de problemen zo uit de hand gelopen, daar is geen redden meer aan. Maar er is toch wel meer mogelijk?
We zijn toen in onze kennissenkring gaan kijken of er mensen waren die hetzelfde verlangen hadden als wij om kerken te ondersteunen in het omgaan met lastige situaties in kerken. Zo is Netwerk Vredestichters ontstaan begin 2008.